برگزاری جلسه دفاع از پایان نامه آقای رضوان مستوفی - گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی
خلاصه خبر: بررسی فعالیت سلولازی و پکتینازی قارچ جهش یافته Penicillium EZ-ZH390در محیط تخمیر حالت جامد جلسه دفاع از پایان نامه:رضوان مستوفی گروه:مهندسی علوم و صنایع غذایی عنوان پایان نامه: بررسی فعالیت سلولازی و پکتینازی قارچ جهش یافته Penicillium EZ-ZH390در محیط تخمیر حالت جامد ارائه کننده: رضوانمستوفی استاد راهنما : سرکار خانم دکتر زهره حمیدی اصفهانی استاد مشاور اول :آقای دکتر حسن احمدی گاولیقی استاد ناظر داخلی:آقای دکتر محمدعلی سحری استاد ناظر خارجی : آقای دکتر فاطمه یزدیان نماینده تحصیلات تکمیلی: آقای دکتر محمد علی سحری مکان :آمفی تئاتر شماره 1 تاریخ:10/11/95 ساعت: -/10 چکیده: پکتین مخلوط پیچیدهای از پلیساکارید هاست که در حدود یک سوم از ماده خشک دیواره سلولی گیاهان دو لپهای و تعدادی از تک لپهایها را تشکیل میدهد. موقعیت آن در دیواره سلولی در لاملای میانی دیواره سلولی است. پکتینازها گروهی از آنزیمها هستند که سوبسترای پکتینی را تجزیه میکنند. معروفترین آنزیمهای پکتیناز آنزیمهای هموگالاکتورونان میباشند. این آنزیمها به شکل طبیعی توسط ریزاندامگانهایی چون باکتریها، قارچها و مخمرها تولید میشوند. سلولز مهمترین منبع انرژی تجدیدپذیر بر روی زمین میباشد که در گیاهان، باکتریها، جلبکها و ... وجود دارد و توسط گروهی از آنزیمها به نام سلولازها آبکافت میشوند. در این پژوهش هدف بررسی توانایی ریزاندامگان Penicillium EZ-ZH390در تولید آنزیم سلولاز و پکتیناز میباشد. به این منظوربه ترتیب از دو سوبسترای سبوس برنج و پوست پرتقال برای تولید آنزیم های مذکور استفاده شد. در ادامه برای تعیین متغییر های موثر بر تولید آنزیم آزمون غربالگری پلاکت برمن برای دو آنزیم به صورت جداگانه انجام شد و نتایج نشان داد که ریزاندامگان فوق توانایی قابل توجهی در تولید پکتیناز دارد اما قادر به تولید آنزیم سلولاز نمیباشد. پس از آن به وسیله روش تک فاکتور در یک زمان شرایط برای تولید آنزیم بهینه شد که عبارت بودند از رطوبت 85% و سولفات منیزیم با غلظت 1/0 درصد و در این شرایط فعالیت آنزیم تولید شده حدود 3825 U/gdsبود. پس از آن آنزیم توسط غلظتهای متفاوت اتانول و استون خالصسازی شد که غلظت 60 درصد اتانول بهترین نتیجه را داد و آنزیم حدود 14 برابر تخلیص شد. در ادامه تاثیر پ-هاش و دما بر فعالیت آنزیم خام و خالص شده بررسی شد و مشخص گردید که آنزیم خام در پ-هاش 5 و دمای 55 درجه سانتیگراد و آنزیم خالص شده در پ-هاش 5 و دمای 45 درجه سانتیگراد بیشترین فعالیت را دارند. سپس پایداری آنزیم در دمای یخچال مورد بررسی قرار گرفت و نتایج نشان داد فعالیت آنزیم فوق پس از 24 ساعت نگهداری در دمای یخچال به حدود نصف کاهش مییابد. در انتها هم از آنزیم مورد نظر برای شفاف سازی آب انگور استفاده شد و تاثیر کمی را در شفاف سازی نشان داد و دلیل آن هم عدم وجود آنزیم پکتات لیاز و سلولاز در عصاره میباشد. واژههای کلیدی:پکتیناز، سلولاز، پنیسیلیومEZ-ZH 390، ، خالص سازی، شفاف سازی، تخمیر حالت جامد 4 بهمن 1395 / تعداد نمایش : 3663
|