برگزاری جلسه دفاع ازپایان نامه آقای بیژن میراب
خلاصه خبر: اثر عصاره تغلیظ شدهی پوست انار بر هضم نشاسته، ویژگیهای بافتی و حسی کیک جلسه دفاع از پایان نامه:بیژن میراب گروه:مهندسی علوم و صنایع غذایی عنوان پایان نامه: اثر عصاره تغلیظ شدهی پوست انار بر هضم نشاسته، ویژگیهای بافتی و حسی کیک ارائه کننده:بیژن میراب استاد راهنما : آقای دکتر محمدحسین عزیزی استاد مشاور اول :آقای دکتر حسن احمدی گاولیقی استاد ناظر داخلی:خانم زهره حمیدی اصفهانی استاد ناظر خارجی : آقای دکتر سید مهدی سیدین نماینده تحصیلات تکمیلی: خانم زهره حمیدی اصفهانی مکان :آمفی تئاتر شماره 1 تاریخ:24/8/95 ساعت: 30:14 چکیده: ترکیبات فنولیک که متابولیتهای ثانویهی گیاهی بوده و خواص درمانی و دارویی بسیاری دارند، مهمترین ترکیبات طبیعی هستند که میتوانند آنزیمهای هضم کنندهی نشاسته یعنی آلفا آمیلاز و آلفاگلوگوزیداز را مهار کنند. این بازداری آنزیمی میتواند راهی مؤثر، آسان و کم هزینه در پشگیری و بهبود بیماری دیابت نوع دو باشد. تمایل روز افزونی در جهت استفاده از این ترکیبات سلامت بخش به جای ترکیبات سنتزی وجود دارد. انار یکی از میوههای مهم ایران است که پوست آن غنی از انواع ترکیبات فنولیک بوده و با توجه به اینکه درصد بالایی از وزن میوه را تشکیل میدهد، استخراج عصارهی فنولیک پوست انار و استفاده از آن جهت تولید مواد غذایی سلامت بخش کاملا مقرون به صرفه است. در این تحقیق، پس از آماده سازی و خشک کردن پوست انار (رقم ساوه)، استخراج عصارهی آبی در شرایط بهینه انجام شد. سپس این عصاره جهت تعیین میزان فنول تام، قدرت ضد اکسایشی و همچنین قابلیت بازدارندگی آنزیمهای گوارشی یعنی آلفا آمیلاز و آلفا گلوکوزیداز مورد ارزیابی قرار گرفت.نتایج نشان داد که عصارهی پوست انار علاوه بر دارا بودن مقادیر بالای پلیفنل (mg GAE/g204) و خاصیت ضد اکسایشی قوی (µg/ml3/143 EC50:)، از پتانسیل خوبی برای مهار فعالیت آنزیم های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکوزیداز بر خوردار است. پس از تعیین IC50( غلظتی از ترکیب بازدارنده که قادر به کاهش 50 درصد فعالیت آنزیم است) مربوط به هریک از آنزیمهای گوارشی، عصارهی پوست انار به صورت خشک شدهی انجمادی در مقادیر 5/0، 1 و 5/1 درصد به کیک افزوده و خواص فیزیکوشیمیایی، میزان هضم نشاسته و اندیس گلایسمیک، خواص بافتی و حسی آن بررسی شد. نتایج هضم نشاسته نشان داد که این عصاره به ویژه در سطح 5/1 درصد، به طور قابل توجهی، درصد تجزیهی نشاسته و قند آزاد شده از آن را کاهش داد. نتایج آزمون حسی و آزمون رنگ سنجی هانترلب نشان داد که تفاوت معنی داری بین تیمار 5/0 و 1 درصد با تیمار شاهد از نظر رنگ پوسته و مغز وجود ندارد. سایر شاخصهای حسی نیز چنین نتیجهای را به همراه داشتند.
واژههای کلیدی: پوست انار، بازدارندگی آلفاآمیلاز و آلفا گلوکوزیداز، هضمپذیری نشاسته، دیابت نوع دو، کیک 24 آبان 1395 / تعداد نمایش : 3709
|