متن کامل خبر

دکتر عادل آذر به عنوان استاد نمونه کشوری معرفی شد

خلاصه خبر: طی مراسمی با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، از دکتر عادل آذر عضو هیأت علمی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه به عنوان استاد نمونه کشوری تقدیر شد.

در بیست و ششمین آیین نکوداشت اساتید نمونه کشوری که پانزدهم بهمن ماه با حضور دکتر منصور غلامی وزیر علوم، مجتبی شریعتی نیاسر معاون آموزشی وزارت علوم، روسای دانشگاه ها و اساتید در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، دکتر عادل آذر استاد گروه مدیریت صنعتی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه به عنوان ععضو هیأت علمی نمونه کشوری مورد تقدیر قرار گرفت.

در این مراسم از 10 نفر از اساتید از جمله دکتر عادل آذر از دانشگاه تربیت مدرس، دکتر حسین آفریده از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر حسین خادمی موغاری از دانشگاه صنعتی اصفهان،دکتر محمد دبیر مقدم از دانشگاه علامه طباطبایی، دکتر حسین سرپولکی از دانشگاه علم و صنعت، دکتر محمدحسن سعیدی از دانشگاه صنعتی شریف، دکتر منیجه شهنی از دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر ناصر طالب بیدختی از دانشگاه شیراز، دکتر کمال الدین قرنجیگ از موسسه پژوهشی علم و فناوری رنگ و پوشش و دکتر داود نعمت اللهی از دانشگاه بوعلی سینا تقدیر شد.
دکتر مجتبی شریعتی نیاسر در بیست و ششمین آیین نکوداشت اعضای هیات علمی نمونه کشوری در این مراسم طی سخنانی اظهار داشت: به لحاظ بحث‌های محوری آموزش عالی آنچه که در دستور کار قرار داردارتقا کیفی آموزش عالی است، زیرا به قدر کافی در دهه های گذشته به بحث کمیت ورود پیدا کرده ایم.
وی تصریح کرد: باید به چالش هایی که باعث ضعف کیفیت می‌شوند ورود پیدا کنیم و گام‌هایی در جهت افزایش کیفیت آموزش عالی برداریم.
معاون آموزشی وزیر علوم گفت: یکی از پارامترهایی که نقش اساسی در ارتقا کیفی دارد بحث مهارت افزایی است. بر همین اساس برنامه هایی در دست اقدام است که راهکارهایی پیدا کنیم تا سطح توانمندی، شایستگی و مهارتی دانش آموختگان را افزایش دهیم و در این زمینه افرادی در حال کار هستند.
به گفته وی، از مهر ۹۷ قرار است اقدامات جدیدی در عرصه آموزشی رقم بخورد و بر اساس آن دانش آموختگان از مهارت بیشتری برخوردار شوند.
دکتر شریعتی تاکید کرد: در راستای افزایش کیفیت باید بدنه هیات علمی دانشگاه ها نیز توانمندسازی شود. در سال های گذشته میانگین سالیانه دو هزار تا ۲۵۰۰ عضو هیات علمی در دانشگاه ها جذب شده اند و این نشان می دهد که میانگین سنی هیات علمی ما به سمت اعضای هیات علمی جوان در حرکت است که ما باید برای توانمندسازی این گروه نیز اقداماتی را انجام دهیم و بر همین اساس دانشگاه ها باید مراکز توانمندسازی را توسعه دهند و برای آنها مراکز ویژه ای در نظر بگیرند تا بدنه هیات علمی ما بتواند با استفاده از این تجربیات تعامل بیشتری با دانشجو داشته باشد و در ارتقا کیفی نقش موثری را ایفا کند.
دکتر شریعتی همچنین با بیان این که شیوه های آموزشی باید متحول شود، افزود: شیوه آموزشی ما مشابه همان شیوه آموزشی است که ۵۰ سال پیش اجرا می شد که باید متحول شود.
معاون آموزشی وزیر علوم در ادامه به تدوین توسعه آزمون های تخصصی و حرفه ای اشاره کرد و گفت: این آزمون ها می تواند در بروز شایستگی های دانش آموختگان ما موثر باشد تا آنها بتوانند بر اساس آن توانمندی های خود را در جامعه به اثبات برسانند.
وی در خصوص ماموریت گرایی در آموزش عالی اضافه کرد: اصل ماموریت گرایی اصل مهمی است اگر دانشگاهی ماموریت مشخصی دارد باید با محوریت ماموریتی که برای وی مشخص شده فعالیت کند، اگر غیر از این باشد همه دانشگاه ها همه کاره می شوند.
معاون آموزشی وزارت علوم با تاکید بر ماموریت دانشگاه پیام نور در زمینه آموزش مجازی، گفت: ماموریت این دانشگاه در حوزه آموزش مجازی است و حتما این دانشگاه می تواند در همه مقاطع ورود پیدا کند البته در مقاطعی که ورود پیدا می کند باید متناسب با نیازها و زیرساخت هایی باشد که برای آن متصور است.
دکتر شریعتی در ادامه به سطح بندی دانشگاه ها اشاره کرد و اظهار داشت: این سطح بندی با هدف ایجاد یک فضای رقابتی سالم بین دانشگاه ها انجام شد.
وی در ادامه با اشاره به دستورالعمل انتخاب اساتید نمونه کشوری گفت: انتخاب اساتید نمونه کشوری بر اساس دستورالعملی بود که امسال بازنگری، بازتعریف و تدوین و ابلاغ شد. انتخاب اعضای هیات علمی نمونه از بین اعضای هیات علمی رسمی قطعی که حداقل ۵ سال سابقه داشته باشند بر اساس شاخص های آموزشی، پژوهشی، اجرایی و فرهنگی صورت می گیرد.

دکتر شریعتی افزود: دانشگاه ها به ازای هر ۱۵۰ عضو هیات علمی می توانند یک نفر را به عنوان استاد نمونه معرفی کنند، بر اساس اعضای هیات علمی نمونه ای که به وزارت علوم معرفی شد ۱۰ نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه ها به عنوان اعضای هیات علمی نمونه تایید شده و پس از تایید وزیر علوم تایید نهایی شدند که این اعضای هیات علمی از دانشگاه تربیت مدرس، امیرکبیر، صنعتی اصفهان، علامه، علم و صنعت، شریف، چمران اهواز، موسسه پژوهشی علوم و فناوری رنگ، شیراز و بوعلی سینای همدان بودند.
معاون آموزشی وزیر علوم در پایان خاطر نشان کرد: در سنوات گذشته ۳۸۴ نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه ها از ۴۷دانشگاه به عنوان استاد نمونه معرفی شدند که بیشترین تعداد اعضای هیات علمی نمونه از دانشگاه های تهران، شهید بهشتی، شریف، اصفهان و فردوسی مشهد بودند.
گفتنی است طی بیست و پنج دوره گذشته ۳۸۴ نفر از اساتید کل کشور در بخش های مختلف به عنوان استاد نمونه از ۴۱دانشگاه انتخاب شده‌اند.

17 بهمن 1396 / تعداد نمایش : 2256